Purentalihasten hoito osteopatialla

29.09.2023

Onko sulle tuttua hampaiden pureminen yhteen keskittyessäsi tai ollessasi stressaavassa tilanteessa? Tai huomaatko herätessäsi purentalihasten tuntuvan kireiltä? Saatat kärsiä bruksismista eli narskuttelusta tai hampaiden puremisesta yhteen. Bruksismi oireilee monesti pään ja kasvojen alueen särkyinä, purentalihasten arkuutena, kallonpohjan ja niskan jäykkyytenä ja leukanivelten kipuna. Päänsärky ja niskahartiaseudun oireet ovat myös tyypillisiä, ja joskus leukanivelten toiminta voi häiriintyä jatkuvasta narskuttelusta.

Bruksismi on tahdosta riippumatonta toimintaa ja sitä voi tapahtua niin päivisin kuin öisin. Oireilun taustalla on usein stressiä, joka kuormittaa autonomista hermostoa ja saa kehon reagoimaan. Osteopatialla voidaan rentouttaa purentalihasten jännitystä ja auttaa sinua tunnistamaan oireilun taustalla vaikuttavia syitä. Hoitoa voidaan tehdä niin ulkoisesti kuin suun sisäisesti, ja mikä parasta, hoidon ei tarvitse sattua! Jos siis olet jo kokeillut purentalihasten hierontaa, ja se tuntui sinusta liian kivuliaalta, niin tämä on sulle. Hoidossa voidaan käsitellä leukanivelten ja purentalihasten lisäksi muun muassa kaula- ja rintarankaa, kallonpohjaa, rintakehän ja kaulan aluetta ja huomioidaan myös hengitys osana kokonaisuutta. Hoito suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti haastattelun ja tutkimisen perusteella.

Tervetuloa kokeilemaan osteopatiaa myös purentalihasten ongelmissa. Vaikka olisit kärsinyt oireista jo vuosia, niin oireilua on mahdollista helpottaa ja oppia saamaan leuat taas rennommiksi.