Vauvahieronta

perheen pienimmille

Vauvahieronta

Vauvahieronta sopii heti vastasyntyneestä aina noin 12kk ikäiseksi asti. Hieronnassa hyödynnetään vyöhyketerapian periaatteita ja se on luonteeltaan hyvin lempeää, mutta tehokasta. Hoidossa hierotaan vauvan koko keho käyttäen apuna vyöhyketerapeuttisia heijastepisteitä esimerkiksi korvissa ja jalkapohjissa. Pienelläkin vauvalla voi olla esimerkiksi synnytyksestä johtuvia lihaskireyksiä tai stressitiloja. Vauvoilla kipu ja epämukavuuden tunne kehossa voi ilmetä esimerkiksi itkuisuutena, levottumuutena, ruuansulatusongelmina.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta vapauttaa lihasjännityksiä, vahvistaa verenkiertoa ja ruoansulatuselimistöä ja auttaa vauvaa rentoutumaan sekä rauhoittumaan. Hieronnalla saadaan tasapainotettua pientä kehoa tehokkaasti, ja apua saadaan usein erilaisiin mahavaivoihin, itkuisuuteen tai refluksioireiluun.

Vauvahierontaa voidaan hyvin muokata myös isommalle lapselle sopivaksi rentoutushetkeksi. Isommat lapset saavat hoidon aikana leikkiä, piirtää tai rentoutua oman halunsa mukaan. Vanhemmat saavat kotiohjeet, jolloin rentoutushetket lapsen kanssa voi ottaa osaksi arkirutiinia.