Osteopatia

hyvinvointisi tueksi

Osteopatia
Osteopatia

Osteopatia auttaa moneen vaivaan:

  • Selkä- ja hartiakivut
  • Lihas- ja nivelkivut
  • Päänsäryt ja migreenit
  • Erilaiset vatsavaivat
  • Stressi ja uniongelmat
  • Hermo-oireet

Osteopatia

Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jonka avulla tuetaan ihmisen terveyttä kokonaisvaltaisesti. Keho nähdään kokonaisuutena, jossa häiriö jollain kehon toiminnan tai rakenteen osa-alueella voi aiheuttaa oireita toisaalla.

Tyypillisiä syitä hakeutua osteopaatille ovat erilaiset akuutit tai pitkittyneet kiputilat, kuten niska-hartiavaivat, alaselkäkipu, päänsärky ja migreeni, purentaongelmat, nivelkivut, vatsavaivat, stressi ja uniongelmat.

Osteopaattisella hoidolla tuetaan kehon omia säätely- ja paranemismekanismeja hoitamalla kudosjännityksiä ja liikerajoituksia.

Osteopatia - mitä käynnillä tapahtuu?

Ensimmäisellä käynnillä osteopaatti haastattelee kattavasti oireilun taustoista ja yleisestä terveydentilasta. Käynnillä tutkitaan kehon liikkuvuutta ja toimintaa, jonka jälkeen osteopaatti suunnittelee hoidon yksilöllisesti kunkin kehon tarpeita ja asiakkaan omia tavoitteita vastaavaksi. Lisäksi voidaan antaa vinkkejä itsehoitoon.

Osteopaattiset tekniikat ovat hellävaraisia ja kehon omaa rytmiä kunnioittavia. Osteopatia tukee kehon luontaista kykyä ylläpitää terveyttä ja tasapainoa.

Hoidossa voidaan hyödyntää monipuolisesti erilaisia tekniikoita, kuten mm. pehmytkudoskäsittelyä ja nivelten mobilisointia sekä vaikuttaa hellävaraisesti hermoston toimintaan. Krooniset oireet vaativat monesti useamman hoitokerran.

Osteopaatti on Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattilainen ja tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen asiantuntija.


Asiakkaiden kokemuksia osteopatiasta

"Olen käynyt Riinalla hoidossa migreenioireiden sekä kaularangan ja alaselän kipujen vuoksi. Riina hoitaa todella kuuntelevalla, herkällä ja kokonaisvaltaisella otteella ja olen saanut hoitojen myötä helpotusta kaikkiin edellämainittuihin kipuihin."

Nainen 42v

"Lämmin vastaanotto, perusteellinen taustaselvitys, Sarin lempeä & osaava ote tekemiseen sekä konkreettiset vinkit & ihana olo kotiinviemisinä. Vekaran Saria voin lämpimästi suositella, jos etsit itsellesi osteopaattia!"

Noora


Olemme Suomen osteopaattiliiton jäseniä.

Vekaran osteopaateilla on käytössään potilasasiamiespalvelu. Mikäli asiakas ei ole tyytyväinen saamaansa hoitoon, potilasasiamies neuvoo ja opastaa asiakasta selvittämään asian hoitopaikassa ja antaa tietoa potilaan oikeuksista.