Raskausajan hoidot

osteopatiaa ja hierontaa

Raskausajan osteopatia

  • Liitoskivut
  • Synnytykseen valmistautuminen
  • Vauvan perätila
  • Turvotuksen hoito
  • Stressi ja uniongelmat

Raskaus ja synnytys vaikuttavat naisen kehoon monella tavalla muuttaen kehon toimintaa ja tasapainoa. Muutosten ei kuitenkaan tarvitse merkitä kipua tai epämukavuutta. Osteopatian avulla onkin mahdollista tukea kehoa läpi raskauden aina kohti synnytystä ja helpottaa myös synnytyksestä palautumista. Osteopatiaan voi tulla missä raskauden vaiheessa tahansa.

Äidin kehon jännitykset tai liikerajoitukset vaikuttavat myös vauvan asentoon ja oloon kohdussa.

Raskaana olevan osteopaattinen hoito on hellävaraista ja sillä voidaan tukea kehoa kohti synnytystä hoitamalla esimerkiksi hengitystä ja pallean toimintaa sekä lantion alueen jännityksiä.

Osteopatiasta voi olla apua myös liitoskipuihin, selkäkipuihin ja iskiasoireisiin

Synnytyksen jälkeen voidaan tukea äidin kehon palautumista synnytyksen ja raskausajan aikaansaamista muutoksista. Voidaan esimerkiksi hoitaa lantionpohjan jännityksiä, imetyksen ja kantamisen aiheuttamia jännityksiä tai käsitellä sektioarpea. Hoito tarjoaa myös rentouttavan ja rauhallisen hetken vauva-arjen keskelle.

Teemme Vekaralla myös vanhemman ja vauvan yhteishoitoja, jolloin paikalla on kaksi osteopaattia. Ajanvaraus yhteishoitoon tapahtuu sähköpostitse: info@hyvinvointivekara.

Raskaushieronta

  • Lihasjännitykset
  • Rentoutuminen
  • Turvotuksen lievittäminen

Raskaushieronta lievittää lihaskipuja ja kehon jännityksiä sekä vähentää turvotusta. Hieronta rentouttaa kehoa ja mieltä vähentäen stressiä ja sopii loistavasti tukemaan odottajan hyvinvointia.

Raskaushierontaan voi tulla missä raskauden vaiheessa tahansa.

Hierottava alue voidaan valita asiakkaan toiveiden ja oireiden mukaan, tai hoito voidaan toteuttaa kokonaisvaltaisesti odottajan hyvinvointia edistäen. Hierojamme osaavat suositella juuri sinulle sopivaa hoitoa ja käsiteltävää aluetta alkuhaastattelun jälkeen.

Hoito on yksilöllinen ja turvallinen. Raskaushieronta toteutetaan usein kylkimakuulla ja odottajan asentoa tuetaan tyynyillä mahdollisimman mukavaksi.